Skip to content

Studiu de caz: eficientizarea operațiunilor din depozit cu sistemul automat de încărcare și descărcare a camioanelor

Introducere
Gestionarea logisticii unui depozit aglomerat poate fi o sarcină descurajantă, mai ales atunci când aveți de-a face cu un volum mare de operațiuni de încărcare și descărcare a camioanelor. Unul dintre clienții noștri, un depozit mare, s-a confruntat cu aceste provocări și ne-a contactat pentru o soluție. Ei căutau o soluție software care să le eficientizeze operațiunile, să reducă risipa de hârtie și să le sporească eficiența generală. Am lucrat îndeaproape cu ei pentru a proiecta și implementa un sistem automat de încărcare și descărcare a camioanelor care le-a revoluționat operațiunile din depozit.

Provocările clientului
Clientul se confrunta cu mai multe provocări cu sistemul manual existent. Ei imprimau manual documentele pentru fiecare camion și introduceau toate detaliile necesare, ceea ce consuma timp și ducea la erori. Cu peste 80 de camioane care intrau și ieșeau din depozit zilnic, procesul devenise nesustenabil. În plus, foloseau o cantitate semnificativă de hârtie, care nu era ecologică și, de asemenea, le creștea costurile operaționale.

Soluţie
Echipa noastră a lucrat cu clientul pentru a dezvolta o soluție software care să-și eficientizeze operațiunile de încărcare și descărcare a camioanelor. Am proiectat un sistem automatizat care să permită clienților să trimită camioane pentru încărcare și descărcare și să introducă toate detaliile necesare, precum plăcuța de înmatriculare a camionului, numele șoferului, ce doresc să încarce și cât de mult. Software-ul programa apoi camioanele și le trimitea automat la diferite docuri de încărcare.

Pentru a îmbunătăți eficiența, am instalat o cameră de recunoaștere a plăcuței de înmatriculare (LPR) la intrarea în depozit. Această cameră citește plăcuțele de înmatriculare ale camioanelor care sosesc, iar pe un afișaj îi arată șoferului timpul estimat de așteptare și numărul de andocare unde trebuie să meargă. Acest sistem economisește timp, reduce erorile și sporește eficiența generală a operațiunilor din depozit.

Rezultate
Prin implementarea sistemului nostru automat de încărcare și descărcare a camioanelor, clientul a reușit să își reducă semnificativ consumul de hârtie. Acest lucru nu numai că le-a făcut operațiunile mai ecologice, dar le-a și economisit bani pe termen lung. Administratorii software-ului au obținut, de asemenea, acces la grafice, diagrame și rapoarte care i-au ajutat să ia decizii mai bune, să-și optimizeze resursele și să-și îmbunătățească eficiența generală.

Ușurința de utilizare și fiabilitatea sistemului au permis depozitului să gestioneze un volum mai mare de camioane, ceea ce, la rândul său, le-a crescut veniturile. Clientul a fost foarte mulțumit de rezultat și a apreciat personalizarea software-ului, care a îndeplinit nevoile lor unice.

Concluzie
Sistemul nostru automat de încărcare și descărcare a camioanelor a revoluționat operațiunile din depozit ale clientului nostru. Le-a simplificat procesele, a redus risipa de hârtie, a sporit eficiența și a crescut veniturile. Ne angajăm să ajutăm clienții noștri să-și atingă obiectivele, oferind soluții personalizate care să răspundă nevoilor lor unice. Dacă sunteți interesat să vă eficientizați operațiunile din depozit, vă rugăm să ne contactați astăzi pentru a programa o demonstrație a sistemului nostru automat de încărcare și descărcare a camioanelor.

Cum va putem ajuta

Contactati-ne acum telefonic sau folosind formularul de contact si obtineti o programare gratuita pentru a vedea cum va putem ajuta sa va cresteti veniturile, sa va reduceri costurile sau sa va optimizati fluxul de lucru.